Buffetkast

Deze klant kwam met de vraag om een wandkast te maken voor hun leefruimte. De kast moest dienst doen als bergruimte, onder andere voor multimedia, maar ook gebruikt kunnen worden voor langer-termijn berging.

Hoewel het initiële idee van de klant uitging naar een inbouwkast zijn we samen uitgekomen bij deze buffetkast: de verhoudingen komen goed uit in de enigszins moeilijke ruimte.

Het lijkt alsof deze hoge buffetkast bestaat uit drie lage kasten die op elkaar gestapeld werden. Ze bestaat bijgevolg uit drie rijen deuren met daarachter legplanken. De legplanken zijn in hoogte verstelbaar door de keep-latjes achteraan in de kast.

De kast werd geschilderd in een lichte lak, waardoor het volume beter integreert in de leefruimte, het vormt als het ware een geheel met het witte interieur. Met de klant werd er overlegd over de kleur van het meubel en de verdere inrichting van de leefruimte.

Toen de klant enkele jaren later verhuisde besloten ze de buffetkast, die initieel als ingebouwde wandkast voorzien was, mee te nemen naar hun nieuwe woning omdat ze er erg aan gehecht waren geraakt.

hoge buffetkast in de leefruimte van de klant

hoge buffetkast in de leefruimte van de klant

hoge buffetkast

hoge buffetkast