Chinees bed

Een vooraanstaand Antwerps modeontwerper wilde op basis van een authentiek Chinees raam-element een bed laten maken. Het bed maakt deel uit van een volledig oosters interieur en het was dus erg belangrijk dat het bed authentiek is en goed integreert in het interieur.

Op basis van het bestaande paneel en Chinese doeken van Gert Voorjans stelde ik een ontwerp voor. Het ontwerp verfijnde ik verder door research te doen naar authentieke Chinese elementen.

Het bestaande paneel werd aangevuld met nieuwe stukken van lokaal naaldhout, zoals in het originele paneel. Om de stijl van de originele raam-elementen verder te zetten werden ook de moluren in de nieuwe delen met de hand uitgesneden.

De authentieke stukken werden niet oververfd maar we besloten de nieuwe stukken dezelfde finesse te geven als deze antieke delen. Het was dus de uitdaging om dezelfde warmte en glans te creëren.

Door wasbeits te combineren met matte verf (de dead flat oil van Farrow & Ball) slaagde ik er goed in om de originele afwerking van het antieke stuk te simuleren.