Shaker tafels

Villa Eugénie, bekend van het organiseren van grote mode-events, contacteerde me voor het ontwerpen van twee vergadertafels in hun kantoor. De tafels moeten dienen als vergadertafels, waar ontwerpen, plannen en maquettes genoeg ruimte krijgen om besproken te worden.

Het ontwerp van deze tafels vond zijn inspiratie in de Shaker-stijl. Deze elegante, functionele en minimalistische stijl is een belangrijke stroming in het meubelontwerp tot op vandaag. Het resultaat zijn lange, elegante tafels met fijne poten. De vorm van de poten brengt wat spanning en staat in contrast met de zware bovenkant, wat zorgt voor meer karakter in het stuk.

Één van de tafels moet dienst doen als ontwerp en werktafel. Daarom heb ik die afgewerkt met een zinken blad, wat voor een gladder oppervlak zorgt. Dit maakt het schrijven aangenamer dan op een houten oppervlak.

Door klassieke pen-gat verbindingen en voor het blad veer-en-groef verbindingen is de tafel op een tijdloze manier gebouwd, wat authentieke details creëert die pas op het tweede zicht zichtbaar zijn. Om een natuurlijke glans te krijgen is de tafel geolied en daarna geboend met was.