My approach

het ontstaan: hoe u en ik het maken

Elke object dat ik maak is de laatste zin van een scenario dat we samen schrijven. Ons verhaal begint bij u en uw ruimte. We spreken over een vaag idee of een precies beeld, over functie en plek, over esthetiek en verhouding. Daarmee ga ik aan de slag. Het liefst doe ik onderzoek naar stijl en techniek. Ik werk met kleur en textuur, consequentie en combinatie, kennis van materiaal en methode. Die bouwstenen verbinden mijn gevoel en ervaring met onze dialoog. Het resultaat is een stuk dat een stukje van jezelf en je omgeving is. En dat is steeds uniek.

het proces: hoe het idee zijn vorm vindt

Het idee wordt tastbaar. Een tekening groeit uit tot een ontwerp. Een ontwerp wordt een object, een meubel, iets dat je plek vormgeeft. Het materiaal zorgt mee voor de persoonlijkheid. Hout leeft. Net als een ruimte dat ook doet. Een meubel is geen dood ding, maar een stuk gezin dat met de dagen en het doen kleur en patine krijgt, zich nestelt in zijn omgeving.

het resultaat: hoe mooi ook functioneel en duurzaam is

Van een detail op een meubel tot de inrichting van een kasteel, de maat van al mijn opdrachten is niet de omvang ervan maar de precisie en het oog voor schoonheid waarmee ik werken wil. Ik combineer hout met andere materialen, leg me toe op keramiek, maar steeds met het idee om een mooi en functioneel element te maken dat je ruimte mee vormt, met de jaren verandert maar niets van schoonheid verliest. Zo krijgt u iets nieuws dat er precies altijd al een beetje geweest is.

de referenties: de stem van anderen

Ik ben meester-meubelmaker, bekwaamde me met de jaren in verschillende technieken en materialen en doe dat nog steeds elke dag. Ik mocht in die tijd al voor de meest uiteenlopende mensen werken. Misschien kan een ander nog het beste beschrijven wat je zelf doet. Voor hen deed ik dit. Ik werk ook graag voor u.

work-and-life-in-progress: een momentopname als smaakmaker

U kan mijn werk en wat ik mooi of inspirerend vind volgen op facebook en instagram.

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar